Marketing

DE 5 HOOGTEPUNTEN VAN DE WEEK

Het is altijd goed, en noodzakelijk, om op de hoogte te zijn van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen dagen, zowel om de werkelijkheid om ons heen te begrijpen, als om die te kunnen analyseren, en zo te begrijpen hoe de dingen in ons dagelijks leven veranderen. -het dagelijks leven. Hieronder volgt een korte samenvatting van de 5 belangrijkste nieuwsberichten van de afgelopen week.
1675852587

1.Tragische aardbeving in Syrië en Turkije

In de vroege uren van maandagochtend trof een aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter het zuidoosten van Turkije en het noorden van Syrië, gevolgd door een aardbeving van 7,5 in het midden van Turkije. De gevolgen van deze aardbevingen zijn enorm ernstig geweest, en men verwacht zelfs dat de komende dagen de cijfers nog erger zullen worden. Hoewel de Turkse autoriteiten het aantal slachtoffers momenteel schatten op 3419 en de Syrische autoriteiten op 1602, wat een totaal van 5021 slachtoffers zou opleveren, schat de WHO dat deze cijfers kunnen oplopen tot wel 20.000.

Naast de kosten in mensenlevens hebben de verwoesting van gebouwen en het desolate landschap zijn tol geëist in de provincies van de twee landen. Murat Kurum, minister van Milieu en Stadsplanning in Turkije wees erop als       13,5 miljoen mensen zijn rechtstreeks getroffen door de aardbeving in Turkije en honderdduizenden hebben de nacht buiten hun huis moeten doorbrengen.

De eerste 48-72 uur na de aardbeving zijn cruciaal voor het vinden van overlevenden in het puin, en in die tijd hebben we gezien hoe vanuit sommige landen humanitaire hulp- en reddingsteams werden gestuurd om te proberen zoveel mogelijk levens te redden.

Toch hebben verschillende getroffen plaatsen gemeld geen hulp te hebben ontvangen, zoals de provincie Hatay in Turkije, vlakbij de Syrische grens. Ten slotte is het goed eraan te herinneren dat het door de aardbeving getroffen Syrische grondgebied in handen is van opstandige rebellengroepen, die de centrale regering hebben gevraagd de humanitaire corridors of de hulp en zendingen die uit het buitenland kunnen aankomen, niet te hinderen.

 

 

2.De spanning stijgt in de regering door de hervorming van de "ja is ja"-wet.

Na de controversiële uitvoering van de "ja is ja wet" enkele maanden geleden, die resulteerde in de vermindering van meer dan 400 gerechtelijke straffen op seksuele agressie, en die het Ministerie van Gelijkheid en de regering veel kritiek van de oppositie opleverde, lijkt het erop dat de PSOE op haar standpunt is teruggekomen en van plan is dit te hervormen, met als doel ervoor te zorgen dat deze strafverminderingen niet blijven gebeuren.

Dit feit heeft een nieuw schisma uitgelokt, het zoveelste alweer, tussen de regeringspartners, PODEMOS en PSOE. De hervormingsonderhandelingen tussen het ministerie van Justitie (geleid door de socialiste Pilar Llop) en het ministerie van Gelijkheid (geleid door Irene Montero) om een consensus te bereiken over een nieuwe wet met meer wettelijke basis, lijken in de lucht te zijn ontploft, vanwege de "zeer vastgeroeste standpunten" van de paarse partijen, volgens socialistische bronnen.

Zozeer dat de gesprekken lijken te zijn vastgelopen, dat Patxi López gisteren de deur opende voor onderhandelingen over de hervorming van de wet met andere formaties, al sloot hij de rechtse krachten van de PP en VOX uit. Angela Pam, van het ministerie van gelijkheid, wees er van haar kant op dat het ministerie teleurgesteld is over het socialistische initiatief, en dat de positieve ontvangst ervan door de PP en VOX het reactionaire karakter ervan aantoont.

Het lijkt er dus op dat de regering de komende weken op zoek zal gaan naar nieuwe partners, waaronder de PNV en ERC, die al weken kritiek hebben op de "gebrekkige toepassing" van de wet, in het voordeel zijn. Het valt nog te bezien of deze stap zal leiden tot grotere spanningen, die al gerafeld zijn tussen de twee regeringspartijen.

 

 

3. Een verdere stap die het einde van de pandemie illustreert

Na tweeënhalf jaar met maskers (33 maanden, om precies te zijn) lijkt het constante gebruik ervan te gaan verdwijnen. Gisteren, dinsdag 7 februari, vaardigde de regering een koninklijk besluit uit waarbij de verplichting om maskers te dragen in het openbaar vervoer werd ingetrokken en het gebruik van maskers werd voorbehouden aan voorzieningen voor gezondheidszorg en sociale zorg, voornamelijk apotheken en ziekenhuizen.

De verbeterde epidemiologische situatie, in combinatie met het feit dat de opkomst van nieuwe virussen en griepgevallen geen schadelijke gevolgen heeft gehad en gemakkelijk kon worden bestreden, heeft tot dit besluit geleid. Bij de analyse zijn ook verschillende medische rapporten gevoegd, waaruit blijkt dat de COVID niet langer in staat is het Spaanse gezondheidsstelsel in te laten storten.

Toch is het virus niet helemaal verdwenen. In de afgelopen week zijn in Spanje 76 mensen overleden als gevolg van het virus, alarmerende cijfers, maar verre van de duizenden doden die dagelijks vielen op het hoogtepunt van de pandemie.

 

 

4.Economie: Huurprijzen blijven stijgen tot boven de levensstandaard

In de afgelopen jaren zijn de huurprijzen in de belangrijkste steden aan de Middellandse Zee met 20% gestegen, terwijl de Spaanse huren gemiddeld met 9,1% zijn gestegen.

Deze stijgingen zijn deels te danken aan de opkomst van de zogenaamde "digitale nomaden", werknemers uit Noord-Europa met meer koopkracht, die vanwege de pandemie en de toename van telewerken ervoor kozen zich te vestigen in steden als Barcelona of Valencia, terwijl ze hun baan (en salaris) in hun land van herkomst behielden.

Een andere factor heeft te maken met de verandering die plaatsvindt, vooral onder de jongere generaties, waarbij huren de voorkeur krijgt boven het kopen van appartementen (een feit dat in veel Europese landen al bestond, maar in Spanje niet meer voorkwam).

Bij de kuststeden gaat Barcelona aan kop met een prijsstijging van 25,3%, op de voet gevolgd door Alicante (23%) en Gerona (22%), waar de stijging het minst merkbaar lijkt te zijn geweest is in Mallorca (15,1%), hoewel ook daar het verschil met de huurstijging ongeveer 6 punten bedraagt. Volgens gegevens van het idealista portaal bevinden we ons opnieuw op historische hoogtepunten, wat betreft de gemiddelde huurinkomsten.

 

 

5.Koud weer in Oekraïne, conflict laait weer op

De afgelopen weken hebben we westerse mogendheden zien ruziën over de juiste wapens die naar Oekraïne moeten worden gestuurd, en over de technische en economische steun die het land moet krijgen. Uiteindelijk, en ondanks Duitse tegenzin, lijkt de meest interventionistische lijn te zijn versterkt; het sturen van nieuwe bewapening, waaronder nieuwe tanks, is de belangrijkste. leopardDe nieuwe economische hulp en de nieuwe sancties en beperkingen voor Russische olie getuigen daarvan.

Aan de andere kant lijkt het erop dat Rusland stukken op het schaakbord begint te verplaatsen, zodanig dat verschillende westerse inlichtingendiensten hebben aangegeven dat Rusland een grootschalig offensief plant voor eind februari, waarbij meer dan een half miljoen troepen worden gemobiliseerd. Het doel zou zijn de hele Donbas over te nemen.

In het licht van deze berichten, en eraan herinnerend dat 24 februari een jaar zal zijn sinds het begin van het conflict, heeft de Oekraïense minister van Defensie Oleksii Reznikov erop gewezen dat "ze rond 24 februari iets zullen proberen". Deze tendens om troepen te accumuleren in de Donbas is niet nieuw: sinds een maand geleden verzamelt Rusland troepen in dit gebied, en beetje bij beetje lijkt het terrein te beginnen winnen, door eerst de belangrijke enclave Soledar te veroveren, en in de afgelopen dagen de strategische Bakhmut te omsingelen.

 

 

Mantente informado 

Op de hoogte blijven is de sleutel om de actualiteit van de wereld om ons heen te kunnen volgen. Door zoveel mogelijk informatie te kunnen verzamelen zijn we beter in staat onze werkelijkheid te begrijpen. Zowel individuen als bedrijven moeten geïnformeerd zijn en vooral weten hoe ze deze informatie moeten opslaan, en wat is er dan beter dan een CRM dat al je gegevens centraliseert zodat geen enkel detail van je commerciële proces je ontgaat. Als je alles wilt weten en altijd op de hoogte wilt zijn van wat er in je bedrijf gebeurt, aarzel dan niet om Datalyse CRM te proberen, het gemakkelijkste en snelste CRM op de Spaanse markt.

 

 

Ben je er klaar voor?

Maak nu je Datalyse account aan
Dank je wel! Je inzending is ontvangen!
Oeps, er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.
Aan de slag in 3 eenvoudige stappen
Zonder blijvendheid
;